Kaimynės yra dar vienas kodinis dokumentikos laidos pavadinimas. Tiksliau gal net būtų “Kaimynės iš namo priešais: viena apie kitą, apie jaunystę ir apie senatvę“.

Idėja vieniems atrodė labai keista, kitiems – labai nereali. Galiausiai, kai grįžęs po savaitės įrašinėjimo perklausiau visus įrašus – padariau visai ką kita. Būčiau dėkingas jei pasakytumėt, kaip man tas pavyko.

Prasidėjo viskas kažkurį vakarą, Konarskio 49 visiems (daugumai jau su paltais išeinant namo) bežiūrint pro langą į devynaukštį kitoje pusėje. Pradėjom kalbėt, kas kokius žmones ten mato, ką jie veikia, kas mūsų galva, jie tokie etc. Bet įdomiausia,  sako A. B, ką jie apie mus mano.

Ir štai aš stoviu prie dviejų 68aisiais statytų plytinių namų Šnipiškėse. Ėjau ir klausinėjau žmonių, ką jie mano apie kaimynus iš gretimo namo. Įrašinėjau maždaug savaitę; vieni pokalbiai buvo sėkmingi, kiti visiškai nevykę. Vieni įsileisdavo į butus, kiti – iškviesdavo policiją arba vėliau skambindavo į radiją ir prašydavo nepanaudoti, ką jie papasakojo.

Galiausiai liko tik Lilijana ir Ingrida. Kaimynės. LR 2009 ©

Tiesioginis srautas, 18’32“:

MP3 galima atsisiųsti iš čia, 26 mb (bandykite paspaudę dešinį, jei nepavyksta).

Ačiū

Ren :*/ Audrai Čepkauskaitei (už pasišventimą išversti iš rusų)/ kolegoms (už laiką ir idėjas)/ draugams (už patarimus)/ katinams.

Taip pat būdčiau dėkingas už nuomonę apačioje.


  1. 1 Apie kaimynes « Garsai

    […] mėn. Tarkim, jis vadinasi kaimynės. Aprašas, apie ką jis, kaip ir visas fyčeris mp3rioške yra atskirame puslapyje (nuoroda visad bus […]




Parašykite komentarą


  • Archyvai

  • viktoras taškas jakovlevas eta gmail taškas com
  • Creative Commons

    Turinys yra Creative Commons, jeigu nenurodyta kitaip